Sök
Filters
Stäng

Kan jag färga min hårförlängning av äkta hår?

Ja, det kan du men då föredras mörkare färger då det är lättare att matcha ditt eget hår med löshåret samt att det inte sliter lika mycket på håret. Blekmedel är inte att rekommendera då asiatiskt hår från början är svart eller mörkbrunt och behöver blekas flera gånger. Detta sliter oerhört på håret och kan bli svårt att hantera.

 

Har jag för kort hår för en hårförlängning?

Det krävs en konsultation för att lättast ta reda på detta. Det är väldigt individuellt och baseras på hårkvalitet, tjocklek m.m.

 

Hur länge kommer min hårförlängning sitta kvar?

Om en förlängning sköts rätt så sitter den ca 3 månader.

 

Vad för slags hårkvalitet använder ni?

Vi använder oss av asiatiskt hår då detta är av mycket fin kvalitet. Dessutom är håret lättskött och brukar kunna stylas lättare. Asiatiskt hår har normaltjocka strån och är normalglansigt och fint. Passar de flesta hårtyper.

 

Finns det en garanti det är äkta hår ni säljer?

Ja, vi gör alltid prover på håret vi får hem som går till så att vi bränner på några hårstrån. Smälter det så skickar vi det tillbaka. Ett mänskligt hår beter sig inte på detta sätt och det kommer dessutom en doft av bränt protein, precis som det gör om du bränner ett av dina egna hårstrån.

 

Hur många slingor behöver jag till en förlängning?

Det beror givetvis på hur tjockt hår du vill ha och hur ditt hår är från början. Har du exempelvis ett tunt uppklippt axellångt hår så kan det räcka med 100 slingor till en hel förlängning. Medan en person med tjockt och kort hår kan behöva sätta 140 slingor. Är man bara ute efter en förtjockning utan ytterligare längd räcker ca 60 slingor.

 

Sliter verkligen inte en hårförlängning på håret

Nej, det sliter inte mer än att ha eget långt hår. Keratin är ett proteinämne som finns naturligt i ditt egna hår så när man smälter vaxet över en egen slinga så blandas det med varandra och sitter skonsamt tillsammans med ditt eget hår.

 

Hur sköter jag mitt löshår?

Det viktigaste att tänka på är att vara varsam om fästena. Använd inte alkohol eller silikonprodukter nära fästena och var aktsam med att ha balsam för nära hårbotten där fästena sitter. Schamponera lika ofta som du gjort innan så att håret inte blir för fett i hårbotten. Detta kan få fästena att lossna. Använd en inpackning varannan gång du duschar, men det behövs inte i hela håret utan det kan räcka med den sista biten. Detta är för att löshåret endast får näring av det du tillför, inte av sig självt som ditt egna hår. Annars är håret mänskligt och kan plattas, lockas och stylas som vanligt!

 

Hur plockar jag ur min hårförlängning?

Givetvis kan vi göra det åt dig men väljer du att göra det själv kan du göra det med hjälp av en removervätska som man droppar på fästena som gör att dom löser upp sig och går enkelt att plocka bort.

 

Kan jag bada i klor och saltvatten med löshåret?

Tänk på att sol, saltvatten och klor torkar ut håret så undvik att doppa håret i havs- eller poolvatten. Det är alltid dumt att riskera en ny förlängning genom att direkt doppa huvudet i klor eller saltvatten. Klart att du kan bada, men håll huvudet så mycket som möjligt över vattenytan.

 

Jag tappar slingor. Varför?

Det beror först och främst på vilken struktur ditt egna hår har. Keratinvaxet har en förmåga att fästa lättare i ett slitnare hår, än i ett glatt och blankt hår. Även fet hårbotten kan vara en anledning till detta. Slingor kan även glida ur om du t.ex. använt för mycket balsam/inpackning eller stylingprodukter på fästena, eller plattat, lockat, fönat direkt på fästena så värmen börjat lösa upp dem. Så var försiktig med allt sådant.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev